A1 Telekom Oostenrijk Rolt Crypto-betalingsterminals uit

by ,
  • A1 Telekom Oostenrijk is begonnen met het uitrollen van nieuwe betaalterminals in Oostenrijk, waardoor klanten met crypto kunnen betalen in duizenden opgeslagen landelijk gelegen vestigingen.
  • De upgrade naar de A1-betaalservice betekent dat Bitcoin, Ethereum en Dash worden geaccepteerd naast de traditionele betaalmethoden.
  • De verhuizing is een boost voor crypto-normalisatie

A1 Telekom Austria, Oostenrijks grootste telefoonnetwerkexploitant, is begonnen met de uitrol van geüpgrade betaalterminals waarmee handelaren in het hele land cryptocurrencies als betaling kunnen accepteren. Als gevolg hiervan zal de A1-betalingsdienst nu Bitcoin Trader, Ethereum en Dash accepteren, waardoor klanten met cryptocurrency’s kunnen betalen in „risicovrije transacties“ bij duizenden winkels in het land.

A1 Telekom Austria Boosts Crypto Adoptie

De lancering van de nieuwe dienst, die gepaard zal gaan met een uitrol van nieuwe terminals, werd begin deze maand aangekondigd maar is nu begonnen. De upgrade betekent dat handelaren nieuwe betalingsalternatieven tot hun beschikking krijgen die, in de woorden van A1 Telekom Oostenrijk, „gericht zijn op digitale en internationale behoeften“.

Door de toevoeging van „specialistische kennis over crypto-valuta’s is het niet nodig“, stelt de verhuizing de 5,4 miljoen mobiele en 2,3 miljoen vaste klanten van het bedrijf in staat om cryptocurrency te betalen, waarbij de cryptocurrency op het verkooppunt in euro’s wordt omgewisseld. In het persbericht dat het nieuws aankondigt, erkent A1 Telekom Austria de toename van het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel:

Met A1-betaling profiteren bedrijven in heel Oostenrijk van de digitalisering en de groeiende acceptatie van digitale valuta.

De mogelijkheid van A1 Telekom Oostenrijk om crypto-betalingen aan te bieden aan klanten is mogelijk dankzij een partnerschap met een ander Oostenrijks bedrijf, Salamantex, een Fintech-bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van betaaloplossingen voor digitale activa en deze combineert met bestaande betaaloplossingen.