Robert Kiyosaki skyver nok en gang Bitcoin

by ,

Robert Kiyosaki, forfatteren av „Rik pappa, stakkars pappa“ er tilbake på det igjen med ros av bitcoin, verdens største cryptocurrency etter markedsstørrelse.

Robert Kiyosaki: Glem hus og gull

I et intervju gjennomført av den beste bitcoininvestoren og entusiasten Anthony Pompliano – som nettopp i forrige uke overbeviste komikeren Bill Burr om å kjøpe Bitcoin Era for første gang, forklarte Kiyosaki for lyttere at gull og eiendom ikke lenger holder kraftig svai i USA, og at Å investere i bitcoin er fremtidens vei. Han kommenterte:

Eiendommer og gullgutta fases ut … bitcoin-verdenen kommer til syne akkurat nå … Jeg synes det er viktig, spesielt for gamle gutter som meg, å forstå kryptovalutaen fordi det er den verdenen som kommer til syne akkurat nå og oss ekte eiendommer og gullgutta fases ut.

Robert Kiyosaki har vært på et voldsomt press for bitcoin siden mars da coronaviruset først begynte å forbikjør den globale økonomien. Stimulansjektene som den amerikanske regjeringen utstedte, satte ham på en Twitter-rant som fikk ham til å fortelle folk at dødsfallet til den amerikanske dollaren var nært forestående, og at økningen av bitcoin var på grensen til å skje. Han ba alle om å bli involvert hvis de ikke vil at de økonomiske livene deres skulle bli påvirket av hard inflasjon.

I tillegg uttrykte han tillit til at bitcoin-prisen ville spike til 75 000 dollar de neste tre årene. Sier han:

Det er denne kampen i dag mellom gamle gutter og unge gutter. Som gammel mann tok det meg en stund å komme meg videre til [bitcoin og crypto], men nå kjøper jeg det.

BTC er en del av den økonomiske fremtiden

Han opplyser at han opprinnelig prøvde å kjøpe bitcoin i slutten av 2017 da det slo nesten 20 000 dollar per enhet, selv om han sier at han ikke fullførte noen transaksjoner på det tidspunktet. Imidlertid har de nåværende økonomiske forholdene og regjeringens reaksjon på spredningen av COVID-19 fått ham til å hoppe om bord. Han skriver videre:

Bitcoin og andre cryptocurrencies utfordrer nå hegemoniet for amerikanske dollar og andre fiat-valutaer. I mai 2020 kuttet en historisk begivenhet den daglige innkommende tilførselen av bitcoin fra 1800 bitcoin per dag til 900 bitcoin per dag, en slags kvantitativ herding, motsatt av hva Fed gjør ved å trykke billioner dollar. Sentralbanker skaper på enkleste vilkår penger ut av ingenting. De lager „falske penger“ og låner dem til myndigheter. Bitcoin er derimot fullstendig desentralisert, noe som betyr at ingen kan manipulere markedet, og det er ikke noe eneste poeng med å mislykkes… Det vil være interessant å se hvor lenge sentralbankene vil tåle konkurransen fra cyberpenger før det er en showdown.

På pressetidet handler bitcoin for drøyt 9.200 dollar.